Select Page

Šablon prilagođen evropskoj politici kolačića

Ispod je naš obrazac u skladu sa zvaničnim obrascem Cookie Policy sa web stranice Evropske komisije.

Kolačići

Da bi ova stranica ispravno funkcionirala, ponekad postavljamo male datoteke sa podacima koje se zovu kolačići na Vašem uređaju. Većina sajtova to radi a prema zakonu EU obavezno je upozorenje o tome.

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web lokacija čuva na računaru ili mobilnom uređaju kada posjetite stranicu i omogućava web lokaciji da zapamti Vaše akcije i preference (kao što su login, jezik, veličina slova i druge postavke prikaza) tokom određenog vremenskog perioda, tako da ne treba ponovo da sve to unosite kad god se vratite na stranicu ili pretražujete sa jedne stranice na drugu.

Kako koristimo kolačiće?

Možda neke od naših stranica koristi kolačiće da zapamte vaše postavke ekrana, kao što su podešavanja boja kontrasta ili veličina fonta  i to ako ste već odgovorili na pop-up istraživanje koje vas pita da li je sadržaj bio od pomoći ili ne (tako da vas neće ponovo postavljati pitanje), ako ste se složili (ili ne) sa našom upotrebom kolačića na ovoj web stranici i sl. Takođe, moguće je da neki video zapisi postavljeni na našim stranicama koriste kolačiće za anonimno prikupljanje statistike o tome kako ste stigli tamo i koji ste video posjetili ranije. Mi ne koristimo te kolačiće niti imamo pristup Vašim podacima, niti ih sakupljamo ili dijelimo! Omogućavanje ovih kolačića nije strogo neophodno za rad sajta, ali će Vam omogućiti bolje iskustvo u pretraživanju. Možete ih obrisati ili blokirati, ali ako to uradite, neke funkcije ove stranice možda neće funkcionirati kako treba. Informacije o kolačiću se ne koriste za lično identificiranje, a podaci o šablonu su u potpunosti pod našom i Vašom kontrolom. Ovi kolačići se ne koriste za bilo koju drugu svrhu osim onih opisanih ovde.

Kako kontrolirati kolačiće

Možete da kontrolirate i / ili brišete kolačiće kako želite – za detalje pogledajte aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na vašem računaru, a možete i podesiti većinu pregledača kako bi ih spriječili da budu postavljeni. Međutim, ako to učinite, možda ćete morati ručno prilagođavati neke postavke svaki put kada posjetite stranicu, a neke usluge i funkcionalnosti možda neće raditi. Na Vama je da li ćete ih ostavljati ili ne.