• Seth Meyers, već dobro poznat svojim šaljivim kritikama Trumpa, upozorava medije nakon Trampova ”predsjedničkog” govora: “Nemojmo se ponovo prevariti!”

U srijedu se Seth Meyers obratio mnogima u medijima, koji sada uveliko hvale kontroliran i stabilan ton predsjednika Donalda Trumpa tokom obraćanja Kongresu u utorak navečer. Bio je to prvi veliki govor predsjednika od njegove inauguracije.

“Trump je proveo prošlu godinu i pol spuštanjem pritisaka bar kada je u pitanju javni nastup”, rekao je Meyers u svom “A Closer Look” segmentu na “Late Night” showu, “tako da je činjenica što je Trump uspio da održi prigušeni ton, za koji bi bilo koji drugi političar smatrao da je neupadljiv, pa čak i pomalo dosadan, sada posmatrana kao njegova velika pobjeda sinoć. ”

Meyers je onda pustio snimke u kojima govore stručnjaci na polju novosti u medijskim mrežama i svi ponovljaju priču kako je ovim govorom Trump konačno uspio izgledati “predsjednički”.

“Iako, kladim se da su neki muslimani i imigranti bez dokumenata rekli da je postao predsjednik je.. — og januara”, rekao je Meyers.

Meyers je onda istakao i da ovo nije prvi put da su mediji mislili da Trumpu konačno pristaje uloga političara. Tako je bilo i tokom primarnih izbora kada su mu novinari dali visoke ocjene samo zato što u tom trenutku nije nazvao Senatora Teda Cruza “lažljivim Tedom.”

Na “Late Night” showu je domaćin istakao i da su mladi demokrati i mladi Amerikanci potpuno pasivni i ne čine ništa. Kaže i da će mnogi Amerikanci i dalje vjerovatno biti uznemireni svim onim što su čuli u Trumpovom obraćanju Kongresu.

“Trumpov je ton možda bio uzdržan, ali je suština govora bio razdor, kao i ranije, od njegove retorike o slamanju imigracije do njegovog obećanja da će se žaliti na Obamacare”, rekao je Meyers.

Pogledajte i ovo:  Kako je Michael Moore predvidio da će Amerika glasati za Trumpa

“Gledajte, Trump je uspio da održi umjereniji ton sinoć,” rekao je Meyers, “ali je i ponudio ista prazna rješenja za nepostojeće probleme. Nemojmo se prevariti ponovo. Bili smo ovdje sa Trumpom i ranije.”

Odgledajte čitav Meyersov “A Closer Look” segment ispod:

Izvor: Business Insider

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.