• Izetbegović i Radončić posljednjih dana koriste svaku medijsku priliku da oblate jedan drugog, iako ima pregršt neriješenih problema u državi koji bi im morali biti puno važniji od međusobne netrpeljivosti.

Fahrudin Radončić je sinoć gostovao na televiziji N1 i izrekao mnogo ”lijepih” misli o Izetbegoviću junioru. Objasnio nam je i da je koalicija SBB sa SDA samo ”tehnička”, nešto je narodu odavno poznato. I naravno, jednako pričao kako i priča posljednjih dana o Bakiru. A ovaj mu nije mogao sve to prećutati pa je danas lijepo dao intervju za Klix, rekavši:

Neka SBB vrati pozicije koje su dobili

”Priča o “tehničkoj” koaliciji je neutemeljena besmislica. Nema “tehničkog mandata”, osim ako SBB ne napusti koaliciju i vrati one pozicije koje su u koalicionom dogovoru dobili”…” te naglasio da je Radončić prečesto ”izigravao statistu, izbjegavao odgovornost s pričom da će SBB podržati dogovor SDA i HDZ”.

Izetbegović je dodao Radončiću i par pitanja:

“Neka objasni, recimo, šta je dogovorio u Mostaru prije nekoliko dana? Šta su mu njegovi ‘politički prijatelji’ javili iz Banje Luke? Razumijem zašto u njemu Milorad Dodik i Dragan Čović vide političku budućnost, on je bio spreman svjedočeći u Prištini diskreditirati naš otpor, okriviti Bošnjake za početak rata. U tome su ga horski podržali i presuđeni ratni zločinci poput Plavšićke ili Krajišnika, ali neće Dodik, Čović, Krajišnik i Plavšićka birati bošnjačke lidere po svojoj mjeri. O tome ko je politička budućnost ove zemlje odlučivat će glasači i siguran sam da će sve ovo imati u vidu”, kazao je Izetbegović za Klix.ba.

Kad vrana vrani oči vadi

I nakon svega, Radončić koji već duže vrijeme pokušava da diskreditira Izetbegovića (iako ovaj sam to vrlo uspješno postiže), oglasio se neposredno nakon toga i to preko SBB saopćenja.

Pogledajte i ovo:  Ne javljajte se na konkurse za posao, već se zna „za koga” su raspisani!

Očito da ”naši” lideri i prvaci stranaka nemaju baš puno posla jer je sve drugo u zemlji potaman: gađaju jedan drugog preko medija kako i kada stignu, nevažno ko je sve u gostima ili šta je aktuelno u ovoj zemlji. Izetbegović tvrdi da mu Radončić želi preoteti mjesto bošnjačkog predsjednika, Radončić tvrdi da ga i ne želi (ko li mu vjeruje?) i sve se vrti oko nepodnošljivosti između njih dvojice.

Kao da naroda i volje naroda ni nema…A Radončića, ma koliko imao uspjeha ili neuspjeha u politici, veliki dio naroda će i dalje smatrati strancem, čovjekom koji je u BiH došao i meteorski brzo postigao ”američki” uspjeh. Zato će teško biti neki protukandidat Bakiru, ma koliko ovaj loš bio. Što znači da SDA mora iznjedriti pravog lidera, nekog ko se nije ”krio u sefu” i ko zna kako voditi narod i državu.

Saopćenje SBB-a i odgovor Radončića

Evo ga u cijelosti:

“Višečlana delegacija SBB-a u Mostaru je razgovarala s delegacijom HDZ-a BiH, nakon istog takvog sastanka koji su dan ranije imale SDA i HDZ BiH. Nažalost, nije dogovoreno ništa.

Što se tiče navodnih poruka iz Banje Luke, podsjećamo Izetbegovića da je Fahrudin Radončić smijenjen s pozicije ministra sigurnosti BiH glasovima SDA, SDP-a i Dodikovog SNSD-a. Uostalom, na sastanku u kafani pokraj Sarajeva, Izetbegović je Dodiku dao takve ustupke da mu se ovaj i danas javno zahvaljuje.

Radončić je na Kosovu svjedočio o brojnim političkim ubistvima koje je uradila tajna služba AID, koja je bila u direktnom kontaktu sa Bakirom Izetbegovićem osobno. Njega boli da se ta tema ponovo otvara, pa je bezuspješno pokušava sakriti nepostojećom podrškom Radončiću od Dodika, Plavšićke i drugih.

Bošnjacima je dosta Bakirovog lažnog patriotizma i tobožnjeg njegovog stradanja. Radončić u kući ima tri šehida, sve vrijeme rata je bio u Sarajevu i Armiji BiH, njegova supruga i sestra su sa djecom cijeli rat bili u opkoljenom glavnom gradu BiH.

Pogledajte i ovo:  Je li 2016. bila kobna za slavne osobe?

Za razliku od Radončića, Bakir se krio u sefu Centralne banke BiH, supruga Sebija i majka su mu bili po ugodnim i veleljepnim rezidencijama u Turskoj i Njemačkoj, zetovi u Hrvatskoj i drugdje. Njihova patriotska aktivnost je zabilježena autentičnim videosnimcima koji su javnosti već poznati.

Na kraju, Bakir Izetbegović ne shvata da mu ovo nije kalifat gdje će on nekome nešto davati i uzimati. Građani su svojim glasovima dali mandat SBB-u, a bez tog mandata SDA i HDZ BiH trebaju vratiti svoja mjesta i ići odmah na nove izbore. U međuvremenu, Izetbegović se, zbog veleizdaje žrtava genocida, treba povući iz Predsjedništava BIH i sa čela SDA, jer je historijski sramotno slagao vlastiti narod i žrtve genocida.

Upravo zahvaljujući njegovom mentalnom sklopu, SDA-u nije uspjela niti jedna koalicija, neovisno da li je u pitanju bio SDP, SBiH, DF ili sada SBB.

Izetbegović je Bošnjake izolirao, u svađi je sa vlastitom strankom i svim političkim partnerima iz sva tri naroda i regiona. Njegova opsjednutost Radončićem je providna manipulacija da sakrije vlastitu nesposobnost, destrukciju i neznanje. Bakir želi Erdogansku vlast sa pet familija, policijske progone svih neistomišljenika, a mi javno poručujemo – taj fildžan teritorije i takvu vlast neće dobiti.

Izetbegović Radončića pokušava diskreditirati lažnom izdajom, samo da sakrije vlastitu veleizdajničku prevaru koju je u slučaju revizije učinio.

Znači, Izetbegović treba dati ostavku, a na njegovo mjesto izabrati drugog predstavnika SDA iz Predstavničkog doma PS BiH. Istovremeno, on treba donijeti pojedinačne potpise poslanika u državnom i federalnom parlamentu da građanima pokaže da ima kvalificiranu parlamentarnu većinu i SBB će odmah napustiti vlast.

Ne iz razloga što je SBB-u vlast bitna, jer je Izetbegović mjesecima molio da pošto-poto SBB uđe u nju, nego da se ne napravi i izazove opći haos i da gas vojim ishitrenim postupkom ne uzrokuje SBB, kao državotvorna i odgovorna stranka.

Pogledajte i ovo:  Modni dizajneri nas tjeraju da prihvatimo pidžame kao novi modni trend

Jer projektovani haos koji mjesecima projektovano proizvodi, Izetbegoviću treba da pripremi podjelu zemlje i napokon ostvari san o feudalnoj fildžan državici u srcu Evrope.

E, neće moći. Nije moglo ni 1993. godine, u Holiday Inn-u, kada se utemeljivač SBB-a i tada suprostavio samozvanom Bošnjačkom saboru, podjeli BiH na troje i stvaranju muslimanske državice koja je bila projekat Tuđmana i Miloševića”, navodi se u saopćenju SBB-a.

……..
I tako će nastaviti puniti medije ”prvaci” naroda prljavim vešom onog drugog, sve dok im taj narod i daje prostor za to. Na kraju, zašto da ne? Uzmemo lijepo kokice, čitajmo, gledajmo i uživajmo u gadostima jer je gadost i blato i tako svuda oko nas. Tijelo uvijek smrdi od glave…a kod nas čak nije ni jedna glava.

izvori: Klix/N1

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.