Nakon dekada poricanja i napada medija na ljude koji su zabrinuto pitali o utjecaju radijacije iz mobitela na ljudski mozak (mediji su ih nazivali onima što nose kape od folije, teoretičarima zavjera i slično), konačno je došla i masivna dugogodišnja studija koju je američka državna agencija sprovela i koja kaže: Da, mobiteli uzrokuju tumor mozga!

Studija je objavljena ovdje i nazvana je “Report of Partial Findings from the National Toxicology Program Carcinogenesis Studies of Cell Phone Radiofrequency Radiation in Hsd: Sprague Dawley SD rats (Whole Body Exposures).”

„Nalazi su pokazali najjače dokaze da je dugogodišnje izlaganje elektromagnetskoj radijaciji direkno povezano sa formiranjem rijetkog oblika tumora na najmanje dva tipa ćelija u mozgu i srcu štakora”, kaže studija Scientific American.

Istraživači su dokazali da je hiljade miševa dobilo taj oblik kancera koji se ne može objasniti osim činjenicom da su bili izloženi RF radijaciji.

Neki miševi su dobili gliome – tumor glialnih ćelija u mozgu, drugi na srcu. Ono što zabrinjava je da su ta dva tumora i u ranijim ispitivanjima bila kod ljudi u vezi, a da nijedan miš iz skupine koja nije bila izložena zračenju mobitela, nije ni dobio tu vrstu tumora!

Ova studija, koja je našla te tipove raka ranije kod ljudi, bila je sprovedena u čistim kliničkim uvjetima: simulirali su ljudsku izloženost mobitelima vodeći računa o svim parametrima i izlažući ih tome tačno po devet sati dnevno!

Da li su ranije prikrivali istinu o zračenju mobitela?

Dakle, jasno je da industrija mobitela više ne može tvrditi da je priča o ovome samo „loša nauka”, jer je sve laboratorijski tačno i precizno provedeno i ustanovljena je direktna veza između raka mozga i srca sa radijacijom iz mobitela. Ispada da su vlade  velikih zemalja, od kojih mi male zemlje i kupimo informacije, samo marketinška armija privatne industrije i velikih korporacija, nešto što se naziva ekonomskim fašizmom!

Pogledajte i ovo:  Facebook i stariji ljudi

Sve u svemu, izgleda da su i mediji kontrolirani sa istih izvora jer ako ste se brinuli o fluoridu u vodi, nazivali su Vas ludim, ako ste pitali oko žive u vakcinama, bili ste još luđi!

Međutim, na svim ovim poljima se otkrila istina, pa sad baš vladina studija u Americi pokazuje da mobilna radijacija nije pitanje luđaka niti neznalica, kao što su tvrdili.

(U isto vrijeme je napravljena i nezavisna studija u Americi o živi u vakcinama i cjepivima i pokazala da je velika opasnost od vakcina baš u tome, pokazana je i opasnost od gligosata u GM usjevima, kao i masovno trovanje vode fluoridima u vodovodima. (Sve ovo je stalno objavljivano na Natural Newsu, a vlada je stalno pobijala).

Na stranicama američkog Consumer Reports ( Potrošački izvještaj) stoji sada da će se morati uraditi nacionalna debata o ovome i da se mora naći način kako da se potrošači zaštite od zla koje zrači iz mobitela.

Isto tako će i oni koji su objavljivali da su mobiteli potpuno bezopasni morati sada da se koriguju i izvine potrošačima, poput asocijacije CTIA koja je cijelu Ameriku, a tako i svijet,  ubijedila da su mobiteli „potpuno sigurni”.

autor: Natural News
foto: Natural News

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.