people.sandra b

Prošlogodišnja najljepša žena, Sandra B.

Prema izboru magazina People, najljepša žena godine koja će krasiti naslovnicu njihovog godišnjeg izdanja je Jennifer Aniston, svima draga i poznata iz legendarne TV serije Prijatelji.
U ovogodišnjem užem izboru su bile Kat Hudson, Jeniffer Garner, Helen Mirren, Sofia Vergara, Mindy Kailing, Melisa McCarthy i Kerry Washington.
Prošlih godine su to bile Sandra Bullock, Jennifer Lopez, Michelle Pfeiffer i druge ljepotice.

U obrazloženju stoji da je izabrana zato što danas izgleda bolje nego ikada, iako je blizu pedesete godine, jer strahovito puno vodi računa o svome tijelu i zdravlju.

Sama Jennifer, koja je tu titulu ponijela i 2004. godine, kaže da „vodi računa o tom jedinom tijelu koje ima!”
Njena tajna je, kako kaže, u odlasku na yogu tri puta sedmično i nastojanju da, unatoč mnogim promocijama koje radi, odradi oko sat vremena vježbanja svaki dan. U tome joj pomaže i glumac Justin Theroux za koga kaže da je zaslužan za najveći dio radosti u njenom životu.

Sve do nedavno je Jennifer jedva prihvatala svoje tijelo, posebno stražnjicu, smatrajući je problematičnom.

„Imala sam okruglu stražnjicu i mučila se oko nje radeći sklekove, a ljudi sada plaćaju da im se ubrizga taj višak! Ali sada sam zadovoljna svojim tijelom u potpunosti, moje tijelo je moje tijelo, pa šta!”

Želja joj je i da promijeni frizuru i ošiša se na kratko, ali priznaje i da se to nikada neće desiti jer joj je kosa neka vrsta zaštitnog znaka.

people-jenniferUzima i vitamine, 3 puta dnevno, poput omega 3 i C vitamina, ali kaže da je u životu najvažnije unutrašnje samopuzdanje, mir i ljubaznost, te dobro življen život.

Drago nam je zbog Jennifer i činjenice da je baš ona, koja je poznata u Hollywoodu po tome da se bori protiv perfekcije izgleda i zagovara tezu da su „sva tijela lijepa”, dokazala to i ovim ponovnim izborom za najljepšu ženu godine.

Pogledajte i ovo:  Najveći filmski hitovi svih vremena

Nekada nezamislivo, ali sada je sve veći broj žena koje u petoj ili šestoj deceniji budu izabrane za najljepše! Iako je ljepota stvar ukusa ili, kako kažu, u očima posmatrača, to je još jedan mali znak da se granice i mišljenja o starosti i ljepoti mijenjaju.

Ovaj broj Peopla sa Jennifer na naslovnici izlazi u petak.

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.