Prema pisanju Business Insidera, ovogodišnja jesenja moda nam na velika vrata vraća stil iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

8 stvari koje treba dodati u svoj ormar ove jeseni

Od plišane haljine do pertli na svemu, ovdje su najbolji stilovi koji će biti neobično popularni ove jeseni, sudeći prema pistama Fashion week događaja u 2016.

Prljavo roza

Prigušeno ili prljavo roze vlada na pistama brendova kao što su Milly, Tibi, i Delpozo koje vidite u naslovnoj slici.

Kako je uskladiti:

Pokušajte da ne pretjerujete sa ovom prilično zagušenom bojom i umjesto da obučete sve prljavo roza i izgledate strogo ili starije, izaberite neki važan komad odjeće ili dodatke u toj boji. Bilo da ste odabrali prašnjavu pink majicu, bluzu, torbu, par pantalona ili kaput, zadržite ostatak outfita neutralnim tako da ne idete u krajnost.

Kockice i printovi

printovi

Kockice, pruge i printovi na majicama, kaputima i haljinama na pistama dizajnera Treneru, Jason Wu, i Calvin Klein za 2016. Foto: Fernando Leon / JP Yim / Getty Images

Kako to nositi:

Dok su štampana odijela veoma popularna na pisti za ovu sezonu, u stvarnom životu su štampane košulje, kaputi ili haljina (kao što se vidi gore) više dokaz stila ili bolje rečeno, s njima je veoma lako pretjerati ili pogriješiti. Zato treba biti oprezan prilikom izbora.

Slojevite haljine

slojevito

Slojevite haljine sa dolčevitama su u Proenza Schouler, Oscar de la Renta, i Creatures za sezonu 2016. na modnim revijama. Foto: JP Yim / Slaven Vlasic / Noam Galai / Getty Images

Primjena slojevite odjeće :

Dizajneri su ljubitelji slojevitog izgleda i nigdje to nije više očito nego na haljinama sa dolčevitama ili dugim majicama ispod. Osnovna lagana i crna dolčevita će se vjerovatno upariti s bilo kojom haljinom koju želite da obučete „na sloj”.

Pogledajte i ovo:  Koliki je vijek trajanja najčešćim kozmetičkim preparatima?

Bez jednog ramena

jedno-rame

Jedno rame na odjeći vidimo kod dizajnera Rodarte, Tibi, i BCBGMAXAZRIA. Foto: JP Yim / Frazer Harrison / Getty Images

Kako bi to trebalo nositi sa stilom:

Umjesto u džemperu ili haljini bez rukava na način na koji je to obično prestavljeno na pisti, koristimo spušteno rame bluze ili odjevnog predmeta tako da samo razotkriva jedan dio ramena kao popuštanje ovom trendu, kao što je BCBG džemper na desnoj strani.

Somot

somot

Somot ili pliš je u Ralph Lauren, 3.1 Phillip Lim, i Prabal Gurung revijama. Foto: JP Yim / Jemal Grofica / Frazer Harrison / Getty Images

Kako nositi somot:

Držite se osnovnih crnih ili dragulj tonova koji su univerzalno laskavi i lako se uparuju s drugim detaljima. Pliš će i tako biti prepoznatljiv i ističe se sam od sebe.

Mačkaste bluze s mašnama

masne

Kontrastni lukovi i mašne su bili popularni u Michael Kors (lijevo) i Temperley London (desno) kolekcijama, dok je Jason Wu zadržao jednobojne (u sredini). Foto: JP Yim / Eamonn M. McCormack / Getty Images

Kako uklopiti mašne:

Ove bluze s mašnama je stvarno lako uklopiti sa svime i jednostavne su za nošenje, bilo da pravite ženstven izgled sa suknjom ili grublji sa kožnim pantalonama, kratkim hlačama ili teksasom da postignete više casual izgled.
Također se može dodati traka ili kravata na bilo koju bluzu ili haljinu koju trenutno imate da ih napravite u trendu i modernim.

Metalik

metalik

Metalik je kod Ralph Laurena, Marca Jacobsa, J. Wendela za jesen 2016 na pistama. Foto: JP Yim / Slaven Vlasic / Fernanda Calfat / Getty Images

Kako nositi metalik:

Od jakne do haljine, videt ćete gomilu sjajnih metalnih materijala ove sezone. Ako ne žele zaroniti direktno u metalik trend, pokušajte najprije s metalnom torbicom ili cipelama da vidite da li je taj izgled dobar za vas.

Pogledajte i ovo:  Jednobojna ili monokromna odjeća, uvijek aktuelna, i kako je nositi

Zapertlajte sve, stavljajte vezice

vezice-pertle

Bluze, majice i haljine sa pertlama i vezivanjem su bile na revijama DKNY, Proenza Schouler, i Fenty Puma. Foto: JP Yim / Getty Images

Primjena na odjeći:

Ovaj stil sa vezanjem će biti jako popularan u jesen i zimu. Majice sa dubokim dekolteom i pertlama su jednostavan način da nosite trend na sebi, a možete biti i posebno obučeni u svoj omiljeni teksas ili čizme sa pertlama.
Ako se osećate još hrabriji, zapertlane haljine i suknje će biti popularne cijelu sezonu.

 

autor: Business Insider

naslovna slika: Foto: Slaven Vlašić / JP Yim / Noam Galai / Getty Images

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.