Ahh, proljeće…Konačno se vraća, malo stidljivo, doduše, ali ipak stiže. Svi jedva čekamo da nam zamirišu bašte, da nas obasja sunce i da prestanemo kupiti oko sebe deke i džempere!

 I naravno, kao i svake godine, dolazi vrijeme samokritike i ispitivanja koliko smo se upropastili preko zime, bojažljiva pitanja da li ćemo se moći pokazati, kad se sve svuče sa sebe?

Imamo dobru vijest: ovog proljeća možete nositi sve! Istina, preovladava cvijeće, ali tu su i crte, tačke, volani, usko, široko, hlače, haljine, kombinezoni, baš sve što možemo zamisliti!

Naravno da su svi modeli koje nose odjeću mladi, ali nije teško zamisliti kako se svaki komad ove odjeće da ukomponirati u našu odjeću i prilagoditi je. Zato i donosimo pregled, da se vidi šta je aktualno i u trendu koji mi sami moramo prilagoditi svojim godinama, građi i stilu.

Povratak džinsa i kombinezona, pruga i cvijeća

Što se tiče proljeća, svi najavljuju veliki povratak džins odjeće i to za sve prilike. Naravno, farmerice se podrazumijevaju za sve sportske prilike, ali sada možemo izroniti iz ormara i stare tregeršose (ako ih čuvamo) i haljine koje smo nekada kupovali. I opet, i za staro i za mlado, samo uz neke preinake, poput dužine i širine modela. Evo primjera:

Naravno, ostala odjeća je puna linija, vodoravnih, kosih, horizontalnih, tačkica i cvjetića, tako da se svako može uklopiti. Vodoravne za deblje, horizontalne mršavima, cvjetići i tačkice za sve. Svi već imamo takve modele, pa ovog proljeća „neće biti zime” za naš izgled!

U modi su i kombinezoni, sastavljen top ili bluza i hlače, svih vrsta materijala, boja i krojeva. Možete ih nositi uske, široke, do članaka ili do poda, i mada izgledaju praktične, za one koji često koriste kupatilo i toalet, kombinezon je najnepraktičnija odjeća. Evo par modela:

Pogledajte i ovo:  Velika Britanija izglasala Brexit, šta dalje?

Neobični modni trendovi kupaćih kostima

A vrlo brzo će nam i ljeto i svi ćemo morati uskoro razmisliti o kupaćim kostimima.
Ako imate namjeru kupovati novi, ove godine imate i neke neobične kolekcije na ponudi. Ove kupaće kostime je radila Lisa Marie Fernandez i na prvi pogled djeluju i nepraktični i čudni, ali kad razmislite o njenom objašnjenju izbora kroja i materijala, shvatite da i nisu loša ideja.

Evo najprije slike trodijelnog kupaćeg kostima koji ima visok pojas, gornji dio i malu kratku jaknicu.

kupace-trodijelne

Trodijelni kupaći su nam poznati još od prošle godine, ali ovaj je neobičniji jer je materijal nalik na lagano tkanje i djeluje deblji. Kreatorica tvrdi da je lagan, udoban i da se izuzetno brzo suši. A što je najljepše, pristaje svim dobima jer su gaćice visoke i pokriju svaki „nezgodan” dio koji žene žele sakriti. Jaknicu navučete kada idete s plaže na ručak, ali i kada ne želite pokazivati ruke ili se jednostavno štitite od sunca.

Ovaj jednodijelni kostim djeluje poput džinsa i brušene kože zajedno, ima krupne štepove i traku kojom možete pokriti sve što ne volite da se vidi. Pristaje svima, lako se suši i prijatan je za nošenje.

DREE-LOUISE-MAILLOT-FADED-DENIM

Treći model je namijenjen mladim djevojkama, ali ga prikazujemo zato da vidite da su i u gornjem dijelu kostima moguće sve varijacije, poput ove koja izgleda kao topić, ima proštepe i sitne volančiće, a sve to možete sami iskombinirati i od različitih kupaćih, jer se danas, na sreću, kupuju odvojeno gornji i donji dijelovi.

kupace-volan

Pustimo mašti na volju i nabavimo ono što mislimo da odgovara našoj građi! Nije da i imamo izbora, Victoria’s Secret je već najavila da prestaje sa proizvodnjom kupaćih kostima(sic?!) pa ne znamo šta ćemo:)))
Prodaja im je bila oko 500 miliona dolara, manje nego što su očekivali, pa je BuzzFeed News objavio da od iduće sezone oni idu sa proizvodnjom „ozbiljnijih” komada odjeće. Ako je tako, Viktorijini anđelčići poput A. Lime i ostalih će najviše nedostajati muškarcima. Većina žena i tako nema tijelo za „anđeoske kostime”!

Pogledajte i ovo:  Umrla Doris Roberts, briljantna mama iz serije Svi vole Raymonda

Papuče s Rihanninim potpisom

Naravno, uz kupaće idu i papuče i natikače. A ove godine su se kao „halva” rasprodale natikače koje je potpisala muzička zvjezdica Rihanna, a proizvela ih Puma i prije par sedmica izbacila na tržište. Gornji dio im je od krzna i rađene su u tri boje, crna, bijela i roza. Pošto su se razgrabile po sitnici od 80 dolara po paru, možete li vjerovati da su se ljudi i na Twitteru žalili što ih nisu ugrabili?! Baš mi je žao malih skorojevića:)

Filmska preporuka: Majčin Dan

I da dodamo još ponešto zabavno: u maju nam stiže u kina romantična komedija kultnog Garryja Marshalla, (Čedno dijete, Valentinovo i Nova godina u New Yorku), Majčin dan, a režiser ovaj put u središte stavlja najveću i jedinu bezuvjetnu – majčinsku ljubav.

Film Majčin Dan (američki praznik Dan majke se slavi uvijek druge nedjelje u maju i nema veze sa našim Danom žena) nam donosi na ekrane zvijezde poput Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julie Roberts, Jason Sudeikis i Britt Robertson, koje igraju u povezanim pričama o ženama na vrhuncu žalosti, sreće i ljubavi, sve to oko ovog praznika.

mothersday
Razvedena žena, Sandy (Jennifer Aniston), teško prihvata činjenicu da joj je bivši muž nalašao mlađu ljubavnicu, ali onda i ona upoznaje razvedenog Bradleya.

Ugledna spisateljica Miranda (Julia Roberts) se mora suočiti sa iznenadnim materinskim osjećajima kad upozna kćerku Kristin, koju je davno dala na usvajanje. Kristen se povjerava najboljoj prijateljici Jesse (Kate Hudson), koja i sama ima sopstvene probleme.

Sedmicu pred praznik Dan majke vidjet ćemo da su sve ove žene na neki način heroji, jednako kao i svaka žena i majka. Film slavi ženu i ženskost, majku i majčinstvo i, iako je u Americi prošao kod kritičara sa slabom ocjenom (5,6 od 10), vrijedi ga vidjeti zbog glumica, režisera i priče!

Pogledajte i ovo:  Apple mora platiti najveću kaznu u historiji Evrope

A kritičari ionako nisu relevantni, bar kad je publika u pitanju!

Napisala: M.Grgurević
Slike kupaćih kostima sa stranice Etiketa magazin

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.