• Miki Jevremović je preminuo nakon kratke i teške bolesti u 75. godini života.

Slavni srbijanski pjevač Miodrag Miki Jevremović preminuo je danas u Beogradu, javljaju srbijanski mediji. On je 27. decembra imao moždani udar i hospitaliziran je u Urgentnom centru gde su mu pružili pomoć. Prebačen je nakon toga u Klinički centar ali je Mikijevo stanje bilo kritično. Iako su ljekari davali sve od sebe, nisu mu mogli pomoći. Nakon dvije nedjelje kome, Mikijev život se ugasio.

Miodrag Miki Jevremović je bio na vrhuncu popularnosti u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. On je pjevač koji je obilježio cijelu eru jugoslovenske zabavne muzike, na čijim je svim festivalima učestvovao i odnio brojne nagrade. Pjevao je na sarajevskom festivalu Vaš šlager sezone, Beogradskom proleću, Zagrebačkom, Opatijskom i Splitskom festivalu i ostao omiljen pjevač starije generacije.

Rođen je 27.marta 1941. u Beogradu, ali mu je karijera protekla širom ex Jugoslavije. Surađivao je sa najpoznatijim kompozitorima, poput Bizetića, Teodorakisa i drugih.

Sve je krenulo pjesmama Mama i Osamnaest žutih ruža a vrhunac dostiglo sedamdesetih godina, kada je bio zvijezda i u SSSR-u.

Njegovu karijeru su obilježili i veliki hitovi i mnogobrojne singlice i albumi. Pjesme poput ”Mama”, “Ako jednom vidiš Mariju”, ”Grkinja”, ”Pijem”, ”Pesnikova gitara”, “Neka toče staro vino”, ”S kim si sada kad je tužno vreme”, ”Muzika nek svira samo za nju” i druge će sigurno biti još dugo slušane.

naslovna slika: Slobodna Bosna

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.

Pogledajte i ovo:  Žao mi je Princea ali i čovječanstva...