• Prema pisanju Anadolije, danas je u turskom gradu Antalye izvršena podjela bicikala lokalnim čelnicima u okviru borbe protiv gojaznosti. Oni treba da pruže primjer ostalim građanima i da odlaze biciklima na posao, kako bi svima pokazali način zdravog života.

Zamislite da vidite naše ministre, gradonačelnike ili one na još višim pozicijama kako ujutro uredno okreću pedale svojih bicikla i idu na posao?! Hem ne prljaju zrak, ne troše benzin, ne kupuju najskuplje limuzine i uz to fino i vježbaju i ostaju vitki?! Pri tome se lijepo pozdravljaju s narodom koji prolazi, vide nas u stvarnosti a ne kroz stakla limuzina i – nema niko takvu moć imaginacije da nastavi priču. Kod nas je to apsurdno i pomisliti.

U Antaliji će lokalne vlasti biciklima na posao

A u Turskoj, eto, u organizaciji Grada Antalye i Ministarstva zdravstva Turske danas je održana ceremonija podjele bicikala lokalnim čelnicima u okviru borbe protiv gojaznosti u toj zemlji.

Zvaničnik Općine Manavgat, Ibrahim Bukus, je tom prilikom istakao kako je gojaznost posljednjih godina postala jedan od najvećih zdravstvenih problema u svijetu.

”Ljudi se sve manje bave sportom zbog previše posla i stresa. Kako bi se skrenula pažnja na ovaj probem te podigla svijest kod ljudi, lokalnim vlastima su podijeljena bicikla”, rekao je Bukus.

Istakao je kako će i sami lokalni zvaničnici voziti bicikle kako bi bili primjer drugima u pogledu zdravog življenja.

Pa i ako je samo radi zdravlja, svaka čast: trebalo bi natjerati sve iz vlasti, ne samo lokalne, da koriste ovaj prijevoz. Možda bi tako bili bar malo bliži ovom narodu i shvatili kako se uistinu živi kod nas.

izvor: Anadolija
naslovna slika: Anadolija

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.

Pogledajte i ovo:  Sadiq Khan, ličnost o kojoj svi govore