Pod rubriku Vjerovali ili ne sigurno će ući i presuda izrečena Vojislavu Šešelju nakon trinaest godina postupka pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju. I da je izrečena danas, cijeli svijet bi bio stoprocentno ubijeđen da je riječ o lošoj prvoaprilskoj šali u koju ni najgluplji ne bi povjerovali!

Može li iko shvatiti da se pred istim sudom prije samo jedne sedmice osudio Radovan Karadžić uz spominjanje „Udruženog zločinačkog poduhvata” i imena Vojislava Šešelja, dok se potonjem taj poduhvat nije mogao dokazati?! Da li je ijedna respektabilna pravosudna institucija ikada dozvolila da presuda ovisi samo od sudije koji predsjedava Sudijskom vijeću? Je li Francuz Jean-Claude Antonetti dozvolio sebi da u njemu proradi onaj, još u drugog svjetskog rata uspostavljen prijateljski odnos koji je ta zemlja imala sa Srbijom, zažmirio na dokaze pokazujući da je pravda ne samo slijepa već i gluha na sve vapaje, svjedoke, dokaze, slike i videa, ili ima dugoročniji i strašniji cilj – proširivanje nestabilnosti na ovim prostorima?

Onaj ko može tvrditi da Šešeljevo huškanje nije direktno proizvelo pokolje, zločine i etničko čišćenje od „pagana i balija”, jednako tako može tvrditi da ni Hitlerova bjesomučna retorika ništa nije naškodila Jevrejima u 2.svjetskom ratu!

Pa ako Šešeljeva retorika o „Velikoj Srbiji” nije kriminalni već, kako sudija kaže, retorički čin, a poziv za čišćenje teritorija od nesrpskog stanovništva samo „ohrabrivanje na ratne napore”, onda je potrebno i rehabilirati i Hitlera i Musolinija i sve koji su krivi za najveće pokolje u ljudskoj istoriji!

Ispada da je za sve kriv običan srpski vojnik koji je sprovodio ono što su mu nalagali ovakvi huškači rata? I da oslobode jednog od najvećih huškača i daju tako puno pravo svim budućim ratnim zločincima da pišu, huškaju, drže zapaljive govore i pale mase, a kad se sve na šta pozivaju dogodi, samo operu ruke i pokažu ovu presudu!

Pogledajte i ovo:  I opet Dodik i RS a nigdje Bosne i Hercegovine!

Aferim, sudija, bez obzira na sve kasnije žalbe na presudu, ovo će ti biti predobar dodatak u tvom CV-u i historijatu Tribunala!

Šešelj je imao pravo što je ismijavao Sud

I eto, Šešelj je dokazao da je imao pravo sa svim svojim šprdanjima u Hagu, sa svim onim paljenjima zastava, izjavama i postupcima koji su mogli biti smiješni, dok smo vjerovali da će biti pravde! Čovjek koji je ismijavao Tribunal cijelo vrijeme pokazuje kako je takav postupak i uspješan, kao da te se onda žele što brže ”kutarisati!” I jedino za šta je osuđen je nepoštivanje suda, odluka koja će zaista donijeti obilje pravde našim prostorima, a da ne pominjemo da je (upitna) čast Suda daleko važnija od svih žrtava!

seselj-pali-zastavu 1

Vjerujte, prava je šteta što, prema pravilima Ujedinjenih nacija, nije predviđena i mogućnost nadoknade štete, jer bi još i isplata odšete Šešelju bila savršena kruna za ovu dugotrajnu sudsku farsu!
(Sutkinja Lattanzi je jedina koju bi trebalo isključiti iz svega jer je naglasila da, bez obzira na manjkavost dokaza, ne može da shvati kako su članovi Vijeća zanemarili sva pravila međunarodnog humanitarnog prava koja su postojala i prije uspostave ovog Suda, a pogotovo ona koja su formulirana tokom rada ovog istog Suda)!

I Šešelj ima potpuno pravo da se šprda na Twitteru, da šalje poruke u Zagreb i ismijava sve svoje protivnike! Trebalo bi da se vrati na Pinkovu Farmu, nastavi klati životinje kao na onim slikama sa Instagrama i provocira i dalje… ukoliko, naravno, nakon ovakve pobjede svoje politike, nema namjere za nastavak drugih vrsta klanja…
Ako za tolike godine nisu uspjeli skupiti dokaze, ima puno pravo da nastavi sa svojim hobijem paljenja zastava, da se izruguje u lice i pravde i svojih žrtava…

Pogledajte i ovo:  Večernjakov pečat - čija je to manifestacija?

A pogledajte ovaj video ispod, govor počinje rečenicom:
„Onoga trenutka kad sam krenuo u Hag, znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati!!!!” ( a prema Sudu – zločina nema)
Da li bi čovjek koji se osjeća nevinim ikada tako formulirao rečenicu?!

I ma kako manjkavi bili dokazi, nenormalno je i nemoralno da nije osuđen ni za jednu jedinu tačku optužnice.

Kakvu to poruku šalje žrtvama, ljudima na ovim prostorima i ljudskim pravima uopće? I šta je to uopće s tim Sudom u Hagu, stigao cirkus u grad?!

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.