Možete li zamisliti da se naši predsjednički kandidati ovako šale na svoj račun?

sanders-clintonPredizborna kampanja u Americi traje li i traje i, kako njihove novine tvrde, sve je jasnije da su mladi ljudi, koje sada Amerika naziva milenijalcima, naklonjeniji Sandersu, da je Hillary nadmašila Sandersa ali i da većina misli da bi bilo bolje da je ona kandidat republikanaca, dok i Trump dobiva sve veću podršku, naročito ruralnije Amerike.

Kako Hillary Clinton ima malu podršku omladine, napravila je dobru stvar svojim učešćem u skeču koji je objavljen i na Youtubu i u kojem na humorističan način ističe sve svoje mane i mane cijele politike. Ona glumi konobaricu, dok mlada glumica Kate McKinnon igra ulogu prave Hillary.
Hillary Clinton je čak i zapjevala u ovom skeču koji i na YouTubu ima preko 4.5 miliona pregleda. Skeč je napravila ekipa SNL (Saturday Night Live). Pogledajte video:

Naravno, sve je ovo dio kampanje, svi se međusobno nadmeću, ali niko ne priča tako jezgrovito i otvoreno poput Trumpa, čije izjave plaše normalan svijet.

Čak i predsjednik Obama, koji se s Trumpom često međusobno nadmeće govorima, ali ne direktno nego samo preko medija, nevoljko tvrdi da Trump samo izravno govori ono što većina republikanaca misli. Naravno, uvijek dodaje i ono da zna da je Amerika pametnija i da će izabrati boljeg od Trumpa.

Trump za svo vrijeme ne posustaje, optužuje Obamu za sve, ali i ranije demokratske predsjednike za koje kaže da su upropastili vanjsku politiku, tvrdi da Hillary ima poene samo zato što je žena i da je niko i ne bi shvatio ozbiljno, kad bi bila muškarac.

Video Rasisti za Trumpa

rasisti-za-trumpa

A da Amerika zna ko je i zašto se bori Trump, govori i ovaj skeč koji je snimila ista ekipa SNL (Saturday Night Live). Ovaj video ima oko 7 miliona pregleda, što dovoljno govori o njemu.

Pogledajte i ovo:  Stvari koje su zabranjene u Indiji

Za one koji nisu na ti s engleskim, u prvoj slici imamo naratora i natpis kako su mediji ti koji pričaju prilično loše stvari o Trumpu. Ali šta narod misli, pita, pa vidimo izjave momka koji kaže da je Trump pobjednik, ženu koja tvrdi da je autentičan, radnika na ljestvama koji tvrdi da on jedini stvara poslove, poslovnu ženu koja kaže da je jedini koji je doslovno napisao knjigu o pregovaranju, mladića koji tvrdi da Washington treba autsajdere, a radnik kaže da će on napraviti Ameriku ponovo velikom.
A onda kada narator govori da, kada neko upita zašto podržavate Trumpa, vidite pravi i komičan razvoj! Rasisti za Trumpa!
Pogledajte video:

Tako se Amerika šali sa svojim kandidatima, ali u primjeru Hillary, vidimo da i oni sami sebe ne uzimaju previše ozbiljno i da su u stanju da se pogledaju i humoristički.

Može li iko kod nas i zamisliti kako bi se bilo ko od naše „vesele predsjedničke trojke” ili bilo kojeg kandidata za predsjednika mogao šaliti na sopstveni račun pred milionskim auditorijem? Ili prihvatiti da glumi u skeču čija je namjera da ga ismije, a on onda preokrene sve to u svoju korist?

Prije će Bosna postati „normalna” država, nego što će bosanski političari postati „normalni” ljudi!

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.