Do kada će od Dodika praviti najvažniju medijsku ličnost ovih prostora?

  • Zadnju godinu gotovo da nije bilo dana kada se na naslovnicama nije pojavljivalo ime Milorada Dodika! Nikakve veze o čemu se pisalo, niti šta je ko govorio, činjenica je da je bio najeksponiranija politička ličnost u 2016! A to se očito nastavlja i u 2017!

Možete li se sjetiti kada ste zadnji put otvorili novine ili pogledali online vijesti a da pri tome niste gotovo odmah naletjeli na Dodika? Te hoće sastanke te referendum te da putuje u Ameriku na inauguraciju, te daju mu i ne daju vizu, je li stvarno pozvan ili ide na neku bezveznu večeru, hoće li obilježiti dan RS, hoće li tom danu prisustvovati OS BiH ili neće, da li je najavio otcjepljenje RS u 2017, je li proglasio oružane snage BiH neprijateljskim, stotine stvari oko Dodika koje samo pune narodu glavu glupostima dok se velike i krupne nevolje ove države trpaju pod tepih. Ono, nije da i Dodik sam po sebi nije nevolja, ali samo pisanje o njemu i nepoduzimanje ničega opravdava i njegovu omiljenu „ne može nam niko ništa”.

Zbog čega daju Dodiku toliki medijski prostor?

Kao prvo, Dodik je nebitan tj bitan je onoliko koliku mu bitnost pridajemo! A mediji mu daju baš veliku i on u tome, očito, uživa! A tako daje i prostor raznim likovima sa margina politike da daju svoje „mišljenje” o njemu i time ugrabe i svoj mali medijski bljesak.

Puno je bitnije ko mu i zbog čega daje toliki medijski prostor i zbog čega se objavljuje svaka glupost koju izgovori? Ako ima ljude koji brinu o njegovom medijskom pojavljivanju, onda je to najbolja ekipa svijeta koja zaslužuje nagradu! Jer je i negativna reklama – reklama, a o njemu se piše baš svaki dan! Možete ni ne znati kako izgleda Ćović, ali nema šanse ne prepoznati nateklo lice Milorada Dodika! I kako onda misliti da i birači i građani RS neće najprije pomisliti na njega, čim im pomenete politiku?

Ko je proizveo ovoliki medijski pritisak o Dodiku u Federaciji?

Njegova mašinerija radi kao podmazana: toliko se pisalo o referendumu da je na kraju i onim nevoljnim biračima u RS-u naprosto natureno da glasaju za njega: jedino se on svakodnevno naslikavao, prenosili se njegovi pjevački nastupi, sve što se i zezao i što je mislio ozbiljno i – stvoriše od njega pravu medijsku ličnost br 1!

Ali ta mašinerija Dodikovih medijskih poslušnika radi u RS, kako to da je i u Federaciji svaki dan ispunjen bar jednom viješću o Dodiku? Kome to odgovara Dodik baš ovakav kakav je?

Ma nema veze šta rade Bakir i poslušnici ili oni odmetnuti od njega, nema veze šta koalicioni partneri izjavljuju jedan o drugom i koliko je istine u svemu tome. Ne, čujte šta je danas izjavio Dodik! Nema veze što nemamo ništa a i na to ništa idu poskupljenja, čujte šta kaže Dodik! Šta ima veze koliko nam rade parlamentarci, općine i državne službe, koliko se toga trulog otkrilo u tužilaštvu, sudu i nekim institucijama države. Sve je nebitno jer – zamislite, Dodik je izjavio…!

I dokle tako? Koga bi trebalo da bude briga šta izjavljuje Dodik ako institucije ove države rade svoj posao? I ko toliko gura Dodika u prvi plan baš zato što institucije ove države ne rade svoj posao?

naslovna slika: AFP

Vaš komentar