• Stalno se svađamo oko nekih dana, dana državnosti, dana nezavisnosti, dana entiteta, naša država baš nikada svoje vlastite praznike ne zna tek i prosto – praznovati.

Nije se stišala ni bura oko Dana RS a već slušamo istu priču o Danu nezavisnosti BiH: zašto ga priznaju ili ne priznaju, ko ga praznuje i poštiva a ko ne i sve u istom tonu. Jedino su oni koji osporavaju sada oni isti koji su osporavani. Oni isti koji od ove države uzimaju plaće, aute, putne vrtoglave nadoknade, a što je najgore, treba i da vani predstavljaju tu istu državu; državu čiju nezavisnost ne priznaju ali to nije problem kad joj muzu pare.

Svi smo prevareni

A prevarili su nas i svi ovi političari koji je priznaju: jer sve su to isti likovi na istoj sceni koji se vrte ovih punih 25 godina. Izašli smo i glasali za normalnu i mirnu demokratsku državu u kojoj smo željeli raditi, živjeti mirno i mirno umirati.

A prevarili su nas i varaju nas i dalje, u svemu. Svi smo mi u ovoj zemlji i u svim našim snovima prevareni, sve naše nade su zgažene ovom stvarnošću koju živimo i poniženi smo hiljadustostruko od ovih istih političara koji samo lažu, varaju, kradu i -ništa nikom od njih.

Ko slavi Dan nezavisnosti?

A ispada da slavimo najbolje mi prevareni i nalagani i napola pregaženi: ne radimo za taj dan (mnogi ni sve ostale dane), slušamo ih kako nam čestitaju ili ne čestitaju ti isti likovi na TV-u i ja se sve pitam, zar nema ništa u našem Ustavu da nam omogući pohapsiti sve te likove: nekima bi usput trebalo i oduzeti državljanstvo zemlje koju ne priznaju, šta će im ako je to tek ”nečija izmišljotina”. A ako i jeste, onda je samo njihova izmišljotina: mi ostali smo sanjali bajke o lijepom životu i zajedništvu i sretnim završecima.

Pogledajte i ovo:  Dan državnosti, Black Friday i Dan borbe protiv nasilja nad ženama: o čemu se pisalo više?

I tek kada vidim sve njih pozatvarane iza hiljadu katanaca i lanaca- tek tada će mi biti pravi Dan nezavisnosti. I bit će vatrometa.

Kako ja slavim Dan nezavisnosti?

A do tada, kao i svo ovo vrijeme u ovih 25 godina, uživam slušajući nečiji hrabar govor i nastup, poput ovog koji je objavila profesorica Šeherzada Delić na Facebooku. Znamo je po oštrim istupima, sjećam se i kako je prije dvije godine onako lijepo rekla gospodinu MUSTAFI CERIĆU, bivšem reisul-ulemi, bivšem kandidatu za člana Predsjedništva države BiH:

”Zajedno sa ostalim pseudoznalcima afirmišete apsurd kao realnost! Jer vas se pita, vama su dolazili po savjet, vi ste dijelili pamet. Vi ste znali šta se u Bosni dešava, znate za Maoču, za hodže što prakticiraju seksualno nasilje nad djecom! I VI nas korite!!! Vi, koji ste sve učinili da Bosne kao države nema! Jer država je izmještena u stranke!

Za Vas i vaše političke moćnike istina je ono što vi kažete da je istina!
A narod je shvatio da nema strana, postoje samo moćni i nemoćni.

Korumpirali ste sistem i sve elemente sistema! BiH danas vode interesne oligarhije.
Ustrajavate na tom sistemu jer vam odgovara, živite u potpunom bogatstvu crpeći blagorodnost i zemlje i naroda!

Bosanci i Hercegovci nisu glupi ljudi, oni su raseljeni, iščupani iz korijena pa bačeni na društveno smetlište.
Međutim, ” ..uvijek neka zbunjena duša misli da može nešto sam uraditi i moraš ga ubiti da ga razuvjeriš…..”

Možete ubiti gospodina Kebu, i mene, ali doći će drugi Mirsad, i Šeherzada, i Irina, i Anto, i Slavica, i Zdravko i…… koji će raditi na planu strateške ideje da u BiH ljudi mogu “nornalno” živjeti!
Sviđalo se vama to ili ne, to će tako biti!”

Pogledajte i ovo:  Dan nezavisnosti BiH

Šta je objavila Šeherzada Delić na Facebooku?

A prije par dana je na svom Facebook profilu napisala sljedeće:

seherzada-delic

Šeherzada Delić, foto: Istinito

Mir mir miiiir, niko nije kriiiv…

Zapjenili “nacionalni” voždi, pa sa svih strana uzvikuju kako na njih nasrću oni drugi, ali to oni neće dozvoliti! Nesposobni da dokažu krivicu, a još nesposobniji da je skriju, pjevaju i bljuju mržnju na komšijske i susjedske granice!

K’o biva, da njihov narod vidi i shvati opasnost od onih: “koji ih nikada nisu prestali mrziti jer su ih oduvijek mrzili i zauvijek će ih mrziti”!

Hahahahahaha!

Misle da narodi ne vide o čemu se radi, da narodi ne vide šta skrivaju iza zavjese od nacionalističke prašine koju podižu!? Da će građani nasjesti na njihove prljave trikove koje izvode kako bi od sebe odbili sve veću, bujicu narodnog nezadovoljstva/gotovo bijesa, i u Federaciji i u Republici Srpskoj !

Ama, ne izazivajte vlastiti narod jer će vam se sigurno obiti o prazne, kriminalom ogrezle glave!

Kada biste sutra naredili mobilizaciju vlastitog naroda, pa ih pokušali poslati da ubijaju onu drugu vojsku, vojnici bi se okrenuli i pucali u vas!! Pucali bi u svoje vlastite predstavnike!! Toliko ste se odrodili od naroda da ne osjetite u kolikoj se opasnosti, vi lično, nalazite!!

Zbog nepodnošljivog siromaštva u koje ste gurnuli cijelu BiH, zbog strašne korupcije i pljačkaških pohoda stranačkih lidera, zbog bijede svakog oblika, vojnici će cijevi svojih pušaka okrenuti prema vama i svemu što je vaše, ne prema onima na koje ih huškate! Tako se bh. građani, osjećaju svugdje. Svugdje!!! Na cijelom području BIH!!

Jedan basnoslovno bogat, a devet siromašnih! Devet gladnih radi/robuje, onom jednom sitom!

Shvatili su ljudi, uvidjeli ko je robovlasnik u BiH! Nije to onaj iz drugog naroda!
Robovlasnik je naš, naš prvi komšija/susjed. Onaj iz “jake” partije, glup a poslušan, ali zato najmanje milion težak! Onaj s kupljenom diplomom, podoban!

Pogledajte i ovo:  Revizija tužbe BiH protiv Srbije: Krivi su svi!

Je li nam onaj iz drugog entiteta kriv što u našem entitetu ne možemo, recimo, dobiti adekvatni poljoprivredni poticaj, što ne možemo prodati mlijeko po dogovorenoj cijeni, što moramo svoju djecu slati u svijet, da tamo jeftino prodaju svoju radnu snagu, što učitelji ne primaju plate, bolesnici moraju kupovati lijekove koje su bolnice obavezne imati??

Nije! Nije nam kriv onaj iz drugog entiteta nego ovaj iz našeg!

Ovaj “naš” što nas već dvadeset i pet godina pljačka, nudi nam jeftina znanja u jeftinim školama, kako bismo postali gluplji, primitivniji i povodljiviji pa da s nama lakše vladaju. Bacaju među nas najubojitije oružje-nacionalistički fašizam! Bace to među nas kao bebi zvečku, pa dok se mi glođemo, oni mirno grade svoja carstva a našu otetu, opljačkanu imovinu sklanjaju u sigurne međunarodne bankovne utvrde.

Ne igrajte se s vlastitim narodom! Nije narod ni slijep ni gluh a ni glup, udariće na vas!

Znaju oni za koga su ginuli. Znaju oni ko od njihove ratne muke i smrti, danas profitira.

Nećete još dugo moći živjeti na našoj muci! Kaznite se sami, da vas mi ne kažnjavamo!

Dokle ovako?
I tako, duši je milo i drago da čita takve riječi. Ali na žalost, sve i dalje ostaju riječi. Ne mijenja se ništa! Ne dolazi nikakva bolja budućnost. Niti bolja politička postava…zato što su sve i dalje samo riječi, bez djela… A mi ”Bosanci smo veliki u riječima a mali u njihovim ostvarenjima”. I nismo nezavisni od zla naših političara.

Sretan nam (sa vremenskom zadrškom) 1. mart! A dolazi i proljeće pa će nam makar vrijeme biti ljepše…

Izvor za sliku i tekst sa Facebooka: Istinito

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.