• ako često gubite ključeve, auto, stvari, predmete ili bilo šta, obavezno nabavite TrackR
  • cijena je 29 dolara

Kako pratiti svoje auto ili bilo šta koristeći pametni telefon?

Izgubili ste auto ili se ne možete sjetiti gdje ste ga parkirali? To se događa i najboljim od nas: lutanja bez cilja kroz parkirališta, panično klikanje dugmeta na ključu kako bi upalili prednja svjetla svog auta i tako ga našli…
Ili Vam ljubimac često odluta pa ga je teško pronaći? A možda gubite druge stvari ili naprosto želite da znate gdje vam se dijete nalazi u svakom trenutku?

Ne treba Vam neki skupi radio transponder na vašem automobilu, da biste ga pronašli. Da „uparite” svoja kola sa „velikom okom” na nebu je puno lakše i jeftinije nego što ste mislili.

TrackR metoda za praćenje

Samostalni GPS i jedinice za radio triangulaciju mogu koštati i hiljadu maraka. I to čak i ne računajući instalaciju i često težak način aktivacije i mjesečne naknade vezane uz onu uslugu koju želite koristiti. Za većinu nas, to je preskupa zabava. Dobra vijest je da neki od sitnih ali iritirajućih životnih problema nestaju zbog nove tehnologije…

gubite-kljuceve-ne-znate-gdje-ste-parkirali-auto-nabavite-trackr4

TrackR

Ako često zaboravljate gdje ste parkirali svoj automobil ili bilo što drugo, tu je maleni „gadget”, napravica i aplikacija koja bi mogla biti ono što tražite. Riječ je o tzv Trackr, malom i diskretnom uređaju veličine kovanice koji je revolucionirao ovo tržište …

Radi vrlo jednostavno! Trajat će manje od pet minuta da ga postavite: jednostavno ga samo uparite sa svojim smartphoneom i preuzmite besplatnu aplikaciju koja će vam omogućiti da ga pronađete u bilo koje vrijeme. U pakiranju dobije upute, skinete aplikaciju TrackR za Vaš iPhone ili Android, povežete uređaj s telefonom i – gotovo.

Pogledajte i ovo:  Stogodišnjaci i današnja pop kultura

Kada ga upariti, staviti ga na ključ, lanac, u novčanik ili na bilo koji objekt koji uvijek želite pronaći. Ako zaboravljate gdje ste parkirali auto, samo ga sakrite u svom automobilu.

gubite-kljuceve-ne-znate-gdje-ste-parkirali-auto-nabavite-trackr3

Na telefonu vidite položaj

Onda je potrebno da otvorite aplikaciju na svom mobitelu, a na karti možete vidjeti i položaj svog uređaja. Ako ste izgubili automobil, jednostavno odaberete funkciju ”pronađi uređaj” i dobit ćete koordinate nove lokacije.
Uz Trackr ćete biti u mogućnosti i pronaći svoj automobil u bilo kojem trenutku, a ako gubite ljubimce, novčanik ili bilo šta drugo, stavite ga na tu životinju ili predmet malim lančićem koji se dobije uz uređaj. A ako izgubite telefon, onda ga pritiskom na TrackR možete lako pronaći jer će vam telefon zvoniti sve dok ne prestanete pritiskati.

Vjerovatno mislite da je ovaj uređaj vrlo skup …. naprotiv. To je baš i najbolji dio, možete ga dobiti prilično jeftino, cijena je oko 27 dolara. Nije loše s obzirom na to da će Vam podariti mir jer znate da se vaši ključevi, parkirno mjesto, tašna, novčanik, pas ili bilo šta drugo više neće nepovratno izgubiti.

Možete ga kupiti na ovoj web stranici.

Uz Trackr možete pratiti svoje lične stvari, jednostavno ga pričvrstite na sve što smatrate važnim za Vas ili što lako izgubite, povežite ga bluetothom sa Vašim smartphoneom (Trackr aplikacija) i naći ćete ono što ste izgubili. Ispod Vam je slika sa karakteristikama uređaja.

gubite-kljuceve-ne-znate-gdje-ste-parkirali-auto-nabavite-trackr5

Karakterisike TrackR-a

Detaljne upute o tome kako koristiti Trackr

  1. Korak : kupite Trackr Bravo s web stranice, bit će Vam dostavljen na vrata prilično brzo
  2. Korak : Povežite Trackr Bravo s Vašim smartphoneom (iPhone ili Android) i sakrite ga u svoj automobil ili šta već želite.
  3. Korak : Preuzmite aplikaciju i uvijek ćete imati u ruci lokaciju Vaše dragocjenosti.
Pogledajte i ovo:  Facebook i stariji ljudi

Na Youtubu imate prilično mnogo videa o raznim načinima korištenja, a najgori je vjerovatno špijuniranje partnera. Uz uređaj dođe i baterija za koju proizvođači tvrde da traje godinu dana, ali ako se i istroši brzo, veoma je lako zamjenjiva. Također možete naručiti i plastične korice koje uređajčić štite od vlage i vremena, ako je pričvršćen na neki vanjski predmet. A ako želite, mogu Vam i ugravirati na njega Vaš broj telefona, ime ili bilo šta drugo.

Pogledajte video:

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.