• tablete Synapsyl poboljšavaju mozak
  • nabavljaju se bez recepta
  • navodno su sigurne

Prije par godina se pojavila tableta pod nazivom Synapsil koju su počeli da koriste mnogi studenti, sportaši, naučni radnici i zaposlenici Wall Streeta i mnogi zaposleni u čuvenoj Silicijskoj dolini. Njihovi komentari su bili odlični i tvrdili su da nema nikavih nuspojava, a da im se kapacitet mozga i mogućnost razmišljanja i izoštravanja uma uveliko pojačaju nakon konzumiranja.

Naravno da je odmah postao i meta kritičara, koji su kazali da je previše moćan da bi se prodavao bez recepta. U akademskim su krugovima isticali kako nije pošteno da ga jedni koriste, a drugi ne, jer su rezultati bili puno bolji na ispitima kod onih koji ga uzimaju. To je zatim dovelo i do zabrane korištenja pilula u kvizovima i na nekima od vodećih fakulteta.

Nedavno je završila i serija Limitless u kojoj je glavni junak koristio sličnu tabletu kojom bi trenutno omogućio 100 procentno korištenje mozga, što je inače nemoguće, jer naučnici smatraju da smo u stanju koristiti samo 10 posto kapaciteta našeg mozga. U seriji su te tablete imale i strašne efekte po korisnike, pa se ubrzo počelo raspraavljati i o Synapsyl tabletama, njihovoj sličnosti sa ovima u seriji, kao i tome jesu li štetne ili ne.

Iako nigdje nema negativnih kritika o ovim tabletama, naučnicima je trebalo tri godine testiranja i obrazlaganja da bi dobili dozvolu za internetsku prodaju ovog lijeka, čiji sastojci pojačavaju snagu mozga, izoštravaju um i povećavaju razinu energije.

Sada, kad se može dobiti naprosto klikom na komjuteru i bez ikakvog recepta, lijek je postao još popularniji. Jedan korisnik kaže:

“Sposobnost da mislim i usredotočim se i više se nego udvostručila nakon korištenja Synapsila. Povratak pilule spriječio me da odustanem od studija”.

Pogledajte i ovo:  Google lansirao „DUO” aplikaciju kako bi olakšao video pozive
Iako Synapsyl nema zabilježenih nuspojava u kliničkim testiranjima i ispitivanjima, kao niti od strane korisnika, vjerovatno je klasično učenje najsigurniji način poboljšanja mozga, jer niko ne zna šta dugotrajno korištenje ove tablete može značiti po zdravlje ljudi.
izvor N1 Hrvatska

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.