Cher snima dvije nove pjesme, objavila je sama na Tweeteru

Ikona muzike Cher, koja je napunila 70 godina ovog proljeća 2016, neće usporiti svoj kreativni put ni za tren. Otkrilo se da snima nove dvije pjesme, barem je ona sama postavila nekoliko tweetova 14.augusta u kojima je spomenula da je snimila dvije nove pjesme.

“Upravo izašla iz studija 👻 eksplodirala, završila dvije pjesme. Mrtva od sređivanja”, napisala je Cher na Twitteru.

Album koji je bio posvećen kampanji Hillary Clinton u 2013. godini i koji je bio 25. studijski album pod nazivom Closer To The Truth, bio je Cherin prvi studijski album u zadnjih 12 godina, iako je 2010. doprinijela i proizvodnju ”Burlesque”.
Album ”Closer to the Truth” je inače postao i njen najbolje rangirani album u cijeloj karijeri u Americi. Tada se našao i na prvom mjestu najboljih albuma na internetu, barem prema pisanju Billboardu.
Popularni singlovi s albuma su “Woman’s World”, “I Hope You Find Its” i “Walk Alone”.

Kad se 6. juna pojavila na koncertu u Greek Theateru u Los Angelesu koji je organizirala Hillary Clinton, pod nazivom Ona je s nama, na kojem su učestvovali i John Legend, Ricky Martin i Stevie Wonder i koji je bio namijenjen podršci Hillarynoj kampanji, Cher se našalila u vezi svojih godina, rekavši:

„Kao što ste možda i čuli, prošli mjesec sam napunila 100 godina. Ok, napunila sam 70, ali je to isto sranje”Cher
cher-sa 70-snima-nove pjesme2

Cher postavila sliku sa Hillary na Instagram

Dodala je da živjela za vrijeme 11 predsjednika i da nikada, kad je bila mlada, nije ni mogla zamisliti da bi žena mogla biti predsjednica. A u vezi Hillary, koja joj je inače dobra prijateljica rekla je da, bez obzira kako politički vjetrovi duvaju, njen moralni kompas je uvijek usmjeren prema milosti, pravdi za spolove i pravdi za spolne orijentacije.

Pogledajte i ovo:  1. april, danas pomalo zaboravljen Dan šale

Inače, svoju potporu za Clintonicu ona pokazuje i na svim društvenim mrežama, govoreći kako joj mozak eksplodira svaki put kad začuje Trumpa.

Može li to značiti da je na pomolu još jedan album ove pop legende?

Kako je u zadnjem albumu lijepo rekla da je ovo svijet žena, ne treba se čuditi činjenici da žena od 70 godina ima glas koji i danas zvuči jednako savršeno kao i ranije i da izgleda bar dvostruko mlađe.

Samo naprijed, Cher, dokaži da je sve i u svim godinama ostvarljivo! Penzije su penzionisane!

A dok čekamo njene nove pjesme, da se podsjetimo i pjesme Woman’s World (Ženski svijet) iz 2013. koja je ujedinila muziku iz 90-tih i modernu muziku i u kojoj Cherin vokal zvuči bolje nego ikada:

 

izvor: Idolator
slika: Youtube

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.