Filmovi Ben Hur, Zločeste mame, Spašavaj se ko može, Opasnost iz dubine i Nerve na repertoaru bosanskih kina

1. Ben-Hur

Ben Hur, američki filmski spektakl je remake veoma populurnog istoimenog holywoodskog spektakla sa glumcem Charlton Hestonom, snimanim davne 1959. godine, zasnovan na knjizi Lewa Wallacea. Redatelj ovog remakea je Timur Bekmambetov, scenaristi Lew Wallace i Keith R. Clarke, a glavne zvijezde su Jack Huston, Toby Kebbell i Rodrigo Santoro.

Ben Hur, foto Una film

Ben Hur, foto Una fila

U filmu princ, imućni Jevrej i plemeniti čovjek, Juda Ben-Hur odlazi u roblje, nakon što ga je najbolji prijatelj, Rimljanin Mesala, lažno optužio.
Nakon dosta godina ponovo se sreću i to u čuvenoj trci dvokolica koju svi pamte iz originalne verzije i u kojoj će Juda poraziti Mesalu i povratiti ugled koji mu je jednom davno svirepo oduzet.

Inače, Amerika nije naročito oduševljena pravljenjem remakea starih popularnih spektakla, pa tako ni ovaj film nije baš najbolje primljen. Čak prave i liste filmova čiji se remake nikada ne bi smio praviti, a na toj listi je i film Prohujalo s vihorom.
Ovaj novi Ben Hur je najvjerovatnije zbog toga i dobio ocjenu 5,3.

2. Zločeste mame

Zlačaste mame (Bad moms) je komedija scenariste popularne franšife “Mamurluk”, rediteljskog dvojca Jon Lucasa i Scott Moorea. Glavne uloge u filmu tumače Mila Kunis, Kristen Bell i Christina Applegate.

Filmovi-koje-u-kinima-mozemo-gledati-krajem-augusta.jpg1

Zločaste mame

Radnja: Amy Mitchell stavlja svoju porodicu na prvo, drugo i treće mjesto. Ona ima naizgled savršen život – dobar brak, natprosječnu djecu, prekrasnu kuću, odličan izgled i zavidnu karijeru. Ali njen djetinjasti muž, djeca i njen idiotski šef je uzimaju zdravo za gotovo. Stalno se trudi da im udovolji, ali je očito da nikada nije dovoljno. Kada je alfa majke u školi njene djece malo iznerviraju, Amy konačno pukne.

Pogledajte i ovo:  7 najiščekivanijih filmskih adaptacija za 2017.

Dobra Amy postaje zločesta Amy jako brzo – i to ne sama. Odluči udružiti snage s još dvije preopterećene majke kako bi se oslobodile odgovornosti koje su im nametnute i upustile se u divlju, slobodnu avanturu potpuno netipičnu za majke, suprotstavljajući se tako predanim, savršenim mamama.

Kritičari su filmu dali ocjenu 6,3, dok su gledatelji bili puno strožiji i ocijenili ga puno gore.

3. Spašavaj se ko može

Spašavaj se ko može (Skiptrace) je komedija reditelja Rennyja Harlina, a u glavnim ulogama su neponovljivi Jackie Chan, Johnny Knoxville i Bingbing Fan.

Radnja filma prati detektiva iz Hong Konga, Bennie Chana koji desetljećima prati notornog kineskog kriminalca Victora Wonga. Kada Bennijeva nećakinja upadne u nevolje s Wongovim kriminalcima, Bennie će morati pronaći jedinog čovjeka koji mu može pomoći: američkog kockara Connora Wattsa.

I ovaj film ima rejting 6,3 na IMDB-u. Gledatelji su podijeljeni ali mu niko ni ne daje veću ocjenu od te.

4.Opasnost iz dubine

Opasnost iz dubine (The Shallows) je horor, triler redatelja Jaume Collet-Serra, a glavne uloge u filmu tumače Blake Lively, Oscar Jaenada i Angelo Jose.

Filmovi-koje-u-kinima-mozemo-gledati-krajem-augusta.jpg4

Opasnost iz dubine

Radnja: Nancy (Blake Lively) potpuna sama surfa zabačenom obalom. U jednom trenutku napada je velika bijela morska psina i Nancy završava nasukana nedaleko od plaže. Iako je obala koja joj donosi spas udaljena tek dvjestotinjak metara, Nancy ne može tako lako doći do nje. Ovo su nazvali filmom Ralje za novu generaciju gledatelja.

Vjerovatno ne postoji niko od odraslih ko nije ranije gledao neki od nastavaka filma ”Ralje” i barem jednom pomislio na film dok je plivao u moru. Ralje su inače kultni horor i smatraju se jednim od prvih filmova uopće koji su i označeni sada poznatim nazivom “blockbuster”. Originalni film je inače na 7. mjestu po gledanosti filmova svih vremena.

Pogledajte i ovo:  29. februar i prestupna godina, istina ili mit i sujevjerje?

Kritičari su ovom filmu dali ocjenu 6,7, što ne znači da se gledateljima neće više dopasti.

5.Nerve

Nerve (Nerve) je film snimljen prema knjizi Jeanne Ryan, a režirali su ga Henry Joost i Ariel Schulman. Scenaristi su Jeanne Ryan i Jessica Sharzer a glumci Emma Roberts, Dave Franco i Emily Meade.

Filmovi-koje-u-kinima-mozemo-gledati-krajem-augusta.jpg5

Nerve

Radnja: marljiva srednjoškolka, Vee Delmonico, živi prema pravilima i rijetko se usudi napraviti nešto što nije planirala ili smatra neprihvatljivim.

Pod pritiskom prijatelja započne igrati online igricu Nerve. Odluči se prijaviti za samo jedan izazov koji se čini kao bezopasna zabava. No, kada je adrenalin i takmičarski duh povuku dublje, igra postaje sve opasnija, vodeći je do velikog finala koje će odrediti cijelu njezinu budućnost.

Ovaj film je od svih na ovoj listi ocijenjen najbolje, 7,1, i od kritičara i od gledatelja koji tvrde da ih je zaista uplašio.

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.