Predprazničko ludilo

Kao i obično, pred svaki praznik počne ludilo kupovine. Znamo da će prodavnice raditi i dalje, ali se ponašamo kao da to nije istina. To je naročito izraženo pred Novu godinu, bez obzira da li ostajemo kod kuće ili idemo negdje na proslavu.

Ako ostajemo kod kuće, uvijek kupimo previše hrane, uvijek se napeče i pripremi za želudac koji bi morao pojesti trostruko više nego obično…

A ako izlazimo, tek tada počinje muka: obavezno nam treba sve novo, cipele ne valjaju, haljine su demodirane ili su nas već svi vidjeli u njima, ne mogu nam jer smo se udebljali, ništa ne odgovara mjestu na kojem ćemo biti…

Stvari koje nisu nimalo bitne

Interesantno, ormari su nam inače krcati robom, ne možemo ništa složiti kako treba! Ali čim hoćemo naći nešto za obući, ništa ne odgovara i ničim nismo zadovoljni.

Pa zašto se nismo riješili odjeće koja ne odgovara, zašto uporno ostavljamo tijesne suknje ili haljine misleći kako ćemo iduće godine moći sve to obući, smršaćemo, sve će biti drugačije… Zar nas iskustvo nije naučilo da svaka godina nosi koji kilogram viška, da možemo smršati i držati kilažu samo dok smo na dijeti?!

A kakav je život ako smo na stalnoj dijeti? Šta predstavlja radost u ovim godinama kad rijetko izlazimo uveče i kad su nam sjedenja uz TV gotovo jedina noćna zanimacija? Hoćemo li stalno držati dijetu samo da bismo  izgledali bolje neke 3-4 posebne večeri godišnje i još možda sedmicu na moru? Vrijedi li žrtvovati 350 dana za 15 dana boljeg izgleda?

Ne, veliko NE jer osobe u pedesetim i kasnijim godinama niko i ne doživljava kao seksualne: djeci ste samo majka ili otac, na poslu ste osoba pred penziju, mladima ste Metuzalem pred smrt a vršnjacima ogledalo u kojem vide sebe: Bože, vidi kako je ostario/la, ja izgledam puno mladje…

Pogledajte i ovo:  Pismo građanina političarima

Naravno, svi sebi izgledamo mladje jer se gledamo stalno, pitajte nekog ko Vas nije vidio 10-20 godina!

Bitne stvari za dobar provod

I, pošto naš izgled nije bitan, shvatimo da je bitno samo i jedino naše raspoloženje: svi vole vedre i nasmijane osobe, svi vole šale, ugodno veče i smijeh i, ako ste takvi, svi će Vas voljeti i pozivati uvijek!  Mrgude, vječne negativce ili pesimiste, osobe kojima je čaša uvijek poluprazna niko ne poziva i ne želi nigdje…

Važniji od viška kilograma ili manjka bora je naš životni stav – živimo jednom i uradimo to kako treba!

Sretni praznici

Sretni praznici

Ne trošimo vrijeme na gluposti tudjih mišljenja, važno je samo naše, shvatimo da smo mi sami svoj svemir i da u njega dopire samo ono što pustimo unutra!

A bar sada, pustimo samo lijepe misli, imamo divnu porodicu, proživjeli smo najgore i samo bolje još stoji ispred… Kilogrami su naši, bore takodjer, sve je to samo mali podsjetnik na ono što sto prošli i što smo bili!

Kupimo sebi sve što nam treba, novac je najnevažnija stvar, jednako kako je nevažno i sve što se novcem može kupiti!

I uživajmo u životu, bar mi znamo kako je krhak i dragocijen!

Želimo svima u 2016. ovo što slijedi:
Usudite se da sanjate, baš u našim godinama!
Osvojite svaki dan u kojem doživite izlazak sunca!
Pronađite ultimativnu vjeru u sebe!
Neprestalno istražujte nove stvari!
Dozvolite ljubavi da Vas preplavi!
Budite stvarno onakvi kakvi se predstavljate drugima! 

Sretni praznici:)

Pišite za nas

Postanite autor! Pišite o onome što volite i znate i objavite na našem blogu. Za detaljnija uputstva klknite ispod.